Munnskyll er et supplement for å opprettholde god munnhygiene og er beregnet til å rense munnen for bakterier. En god munnskyllevæske kan bidra til å gi deg friskere pust om du har problemer med dårlig ånde, samt bidra med å motvirke hull i tennene.

Når skal du bruke munnskyll?

Det er individuelle behov som avgjør når og hvor ofte du skal bruke munnskyllevæske – og tannlegen eller tannpleier kan gi deg råd. Mens noen munnskyll er beregnet for bruk etter kirurgiske inngrep i munnen, er andre laget for å supplere den daglige tannpussen.

Ved å velge en munnskyllevann med fluor istedenfor å bare skylle munnen med vann etter tannpuss, vil du kunne bevare fluorbeskyttelsen fra tannkremen. Dette anbefales for de som plages av mye hull i tennene eller munntørrhet.
Husk at bruk av munnskyll alene ikke kan løse problemer, samt at det kan gi en kortvarig følelse av ren munn. Rådfør deg derfor alltid med tannlege om du har problemer med tennene eller dårlig ånde.

Munnskyll fra Clinic by Jordan – for sensitivt tannkjøtt

Har du sensitivt tannkjøtt, er svanemerkede Clinic Gum Protector Munnskyll spesielt utviklet for å opprettholde sunt tannkjøtt.

Gum Protector Munnskyll er utviklet for daglig bruk og inneholder allantoin og provitamin B5 som er beroligende og gir pleie til sensitivt tannkjøtt. Det har har høyt fluoridnivå på 0,2 % NaF for optimal kariesbeskyttelse (900 ppm F). Munnskyllevannet er uten alkohol og har en frisk mintsmak.

Riktig rekkefølge for rengjøring av munn

Den optimale munnrengjøringen består av tre deler: Rens. Puss. Skyll. Rens tennene med tanntråd. Puss tennene med tannbørste og tannkrem. Avslutt med munnskyll.

  • Bruk interdentalprodukter: Her kan du velge hva du selv foretrekker; tanntråd, mellomromsbørste eller tannstikker. Det er viktig å gjøre dette først for å fjerne plakk, slik at tannkremen/fluor kommer til over hele tannen.
  • Pusse tenner: Puss som vanlig med tannbørste og tannkrem. For å opprettholde sunt tannkjøtt anbefaler vi Gum Protector-serien med tannkrem for sensitivt tannkjøtt og tannbørste som forhindrer hard pussing.
  • Bruke munnskyll: Etter endt tannpuss kan du bruke munnskyll til å skylle munnen, istedenfor vann. Da vil du bevare fluor-beskyttelsen fra tannkremen.

Hvordan bruke munnskyll?

  • Les av anbefalt mengde er på emballasjen og dosér
  • Ta munnskyllevæsken i munnen
  • Gurgle og fordel væsken godt rundt om i munnen. Skyll i omtrent 30 sekunder
  • Spytt ut

Merk: Dersom annen fremgangsmåte er oppgitt på munnskyllet du benytter, skal du følge retningslinjene fra produsenten. Ideelt sett skal du også unngå å spise og drikke den første halvtimen etter tannstell.

Hvilken munnskyll er best?

Det finnes mange ulike munnskyllevæsker på markedet med ulike ingredienser. Hvilken munnskyll som er best, er individuelt etter hvilke behov hver enkelt har. Men det kan være verdt å merke seg at noen ingredienser kan irritere slimhinner – som for eksempel munnskyll som har alkohol som konserveringsmiddel. For å finne den som passer deg best anbefaler vi at du rådfører deg med tannlegen.

Relaterte artikler

Kvinne pusser tennene med Jordan tannbørste.

Pusse tennene før eller etter frokost?

Et spørsmål som har splittet familier og tannleger i generasjoner. OK – det er kanskje en overdrivelse, men temaet er uten tvil omdiskutert. Så la…

Les mer
Jente børster tennene med jordan barnetannbørste.

Hva er barnebelegg?

Misfarging på tennene til barn kalles ofte «barnebelegg». Mange tror det bare kommer av dårlig tannstell, men det er ikke tilfellet. Så hva er egentlig…

Les mer
Jordan tannbørste og tungeskrape

Sopp på tungen? Dette kan du gjøre

Hva er sopp på tungen? Hva skyldes det – og ikke minst hvordan bli kvitt munnsoppen? Her får du svar på alt du lurer på.

Les mer