Hvilken tannbørste bør jeg velge?

Hva som er den beste tannbørste varierer fra person til person, og fra munn til munn. Men vi vet at mange velger tannbørste på gammel vane. Har du brukt samme type tannbørste i mange år bare fordi du alltid har gjort det? Da kan det være at du har gått glipp av en børste som passer deg bedre. Vi skal se på litt ulike kriterier, slik at du kan finne tannbørsten som passer deg best.

Velge etter størrelse og hardhet på busten?

Det er viktig at tannbørsten føles behagelig ut i munnen din – da er størrelsen på børstehodet viktig. Det er nemlig ikke slik at større bust gir bedre rengjøring. For å kunne komme til i alle områder av munnen er det bedre at børstehodet og busten heller er lite, enn for stort.

Det optimale børstehodet er også på den myke siden slik at du unngå å skade tannkjøttet. Her bør du være oppmerksom på at selv om en tannbørste er betegnet som ‘medium’ på emballasjen, så kan den fortsatt være for hard for deg.

Velge etter grep?

Et godt grep er viktig for å kunne manøvrere tannbørsten rundt i munnen. Hvor smalt eller bredt skaft du bør velge kommer an på pussestilen. Holder du tannbørsten som et presisjonsinstrument, altså med bare fingrene, kan du velge en børste med smalt skaft. Holder du tannbørsten som et verktøy, altså med hele hånden, bør du velge en børste med større skaft som gir godt grep under tannpussen.

En myk og fleksibel tannbørste som bøyer seg for mye kan føre til at du trykker hardere for å få pusset ordentlig, og dermed kan du skade både tannkjøttet og tennene. Riktignok kan du kjøpe en variant som gir fra seg et klikk og bøyer seg for å nettopp påminne deg selv om å ikke pusse for hardt, for eksempel Clinic Gum Protector.

Velge tannbørste etter design?

God utforming av en tannbørste fremmer effektiv rengjøring av tennene og er med på å sikre god munnhygiene. Men for mange er det også viktig at tannbørsten ser innbydende ut med et fresht design som gjør tannpussen mer fristende. Det anbefales ikke å velge tannbørste kun etter dette punktet, da du kan ende opp med en tannbørste som egentlig ikke passer deg og tennene dine.

Hvilken Jordan-tannbørste bør du velge?

  • Du vil ha en tannbørste med lite børstehode: Individual Precision har et mindre børstehode som lar deg komme til overalt og pusse tann for tann. Tannbørsten har også samlere skaft slik at du som holder børsten med bare fingrene får et godt grep når du pusser tenner.
  • Du vil ha en tannbørste med godt grep (bredt): Individual Clean passer deg som har et fast grep på tannbørsten når du pusser tennene. Den har også et større børstehode med spesiallaget bust for maksimal effekt for deg som har kjappe bevegelsesmønster når du pusser tennene.
  • Du vil ha en tannbørste med godt grep (smalt): Individual Precision er vår bestselgende tannbørste og laget for deg som har en presis og skånsom børsteteknikk. Skaftet er smalere for godt grep, og busten mindre for maksimal rekkevidde. Clinic Precision Sensitive, som selges eksklusivt i apotek, har også et ergonomisk og smalt skaft for overlegen navigering.

  • Du vil ha en myk tannbørste som passer sensitive tenner: Clean Between – Et apotek-alternativ er Clinic Precision Sensitive som har ultrasoft bust for dyp og effektiv rengjøring. Busten er bevist skånsom mot emaljen slik at den ikke skader dine sensitive tenner.
  • Du vil ha en tannbørste som sier ifra når du pusser for hardt: Clinic Gum Protector (selges eksklusivt i apotek) har håndtak med klikk-funksjon som veileder deg til å ikke pusse for hardt. I tillegg har den spisset bust som er sensitiv mot tannkjøtt og rengjør godt mellom tenner og tannkjøtt.
  • Du vil ha en tannbørste som rengjør i dybden: Target Teeth & Gums har et smalt håndtak som hjelper deg å nå alle munnområdene og intuitivt bruke mindre trykk når du pusser. Tannbørsten har også konkave ytre børstehår laget for å rengjøre tannkjøttet.
  • Du vil ha en tannbørste for effektiv tannpuss: Expert Clean har en avansert bustkonstruksjon og Clean Tech (TM) spiralbust som bidrar til effektiv rengjøring av tennene.

  • Du vil ha en tannbørste med fargerikt design: Ultimate You har et kult design og kommer i seks ulike fluoriserende farger. Børsten har i tillegg et ergonomisk skaft som gir godt grep og uthevet tupp som sikrer god rengjøring på de bakerste tennene.
  • Du vil ha en miljøvennlig tannbørste: Du trenger ikke å velge bort verken god bust eller godt grep for å ha en miljøvennlig tannbørste. Green Clean er utformet med både deg og miljøet i tankene. Den har kun nødvendige materialer, en god bust og ergonomisk håndtak som sikrer god tannpuss.
  • Du vil ha en elektrisk tannbørste: Hvis du syns det er vanskelig å få til godt nok resultat med vanlig tannbørste, eller utføre fine pussebevegelser, kan elektrisk tannbørste være et godt alternativ. Jordan sine børstehoder er tilpasset ulike behov – men likevel formet for maksimal kontakt med hele tannoverflaten for en optimal tannpuss.

Husk å bytte tannbørste regelmessig

Å bruke tannbørste daglig medfører slitasje på tannbørsten. En slitt tannbørste renser ikke tennene like godt som en ny en. For å få best mulig rengjøring av tennene bør tannbørsten byttes hver tredje måned. En god huskeregel er å bytte tannbørste med sesongene – eller hvis den mister sin naturlige form.

Relaterte artikler

Kvinne pusser tennene med Jordan tannbørste.

Pusse tennene før eller etter frokost?

Et spørsmål som har splittet familier og tannleger i generasjoner. OK – det er kanskje en overdrivelse, men temaet er uten tvil omdiskutert. Så la…

Les mer
Jente børster tennene med jordan barnetannbørste.

Hva er barnebelegg?

Misfarging på tennene til barn kalles ofte «barnebelegg». Mange tror det bare kommer av dårlig tannstell, men det er ikke tilfellet. Så hva er egentlig…

Les mer
Jordan tannbørste og tungeskrape

Sopp på tungen? Dette kan du gjøre

Hva er sopp på tungen? Hva skyldes det – og ikke minst hvordan bli kvitt munnsoppen? Her får du svar på alt du lurer på.

Les mer