Hvordan bruke mellomromsbørster?

Det er fort gjort å glemme at en tann har fem overflater. En tannbørste vil kun klare å rengjøre tre av disse – derfor er mellomromsbørster et effektivt verktøy for fullstendig rengjøring av tennene.

effektivt rengjøring av tenner for et fint smil

En mellomromsbørste, også kjent som interdentalbørste, er en liten børste laget for grundig rengjøring mellom tennene, rundt kroner, fylling, implantater og regulering. Børsten er formet som en liten flaskekost og kommer til på steder der vanlig tannbørste ikke rekker til.

Når bør du bruke mellomromsbørster?

Mellomromsbørster er et supplement til den daglige munnhygienen, og skal ikke erstatte vanlig tannpuss. Ved å bruke den i forbindelse med måltider eller ved tannpuss om kvelden kan du forebygge karies og tannkjøttbetennelser.

Har du store mellomrom mellom tennene slik at det er vanskelig å rengjøre med tanntråd, er en interdentalbørste det rette hjelpemiddelet.

Riktig teknikk for rengjøring mellom tennene

For best mulig effekt av mellomromsrengjøringen bør du bruke denne teknikken:

  • Ikke bruk tannkrem på børsten med mindre tannlegen har rådet deg til det
  • Fra forsiden av tennene fører du interdentalbørsten i mellomrommet mellom tennene
  • Beveg børsten langsomt inn og ut av mellomrommet omtrent 10 ganger. Roterer du børsten mens den er inne, vil effekten være større
  • Gjenta prosessen på baksiden av tennene også

Dersom mellomromsbørsten ikke glir rett gjennom har du behov for en mindre børste.

Finn riktig størrelse

Jordan Clinic Brush Between er tilgjengelig i fem forskjellige størrelser slik at du kan finne akkurat den som passer dine mellomrom. For liten børste rengjør ikke tennene dine optimalt, men det er bedre å gå ned en størrelse enn å tvinge børsten inn mellom tennene.

Det er heller ikke uvanlig å ha flere størrelser tilgjengelige, da vi ofte har ulike størrelser på mellomrommene mellom tennene. Er du usikker på hva som passer deg best kan du få veiledning fra tannpleier eller tannlege.

Husk også å bytte interdentalbørsten når den begynner å bli slitt slik at effekten alltid er optimal!