Hvordan bruke tanntråd riktig?

Har du ikke vært flink til å bruke tanntråd, er det greit å vite at det aldri er for sent å begynne. Det er nemlig viktigere enn du tror og kan forebygge hull i områdene tannbørsten ikke strekker til. Men hvordan bruke tanntråd riktig?

bruke tanntråd riktig

Daglig dannes det plakk på tennene våre som inneholder mange bakterier. Tannbørsten er et godt verktøy for å fjerne mange av disse, men en børste strekker ikke til alle kriker og kroker. Da er tanntråd et fint supplement for å komme til mellom tennene.

Hvordan bruke tanntråd?

  • Dra ut en passe mengde tanntråd fra emballasjen og riv av
  • Tvinn tanntråden rundt begge pekefingrene, og bruke de for rengjøring i underkjeven
  • For rengjøring i overkjeven, ha tråden fortsatt tvinnet rundt pekefingrene, men bruk tomlene som støtte
  • Tanntråden files ned mellom tennene og ned til tannkjøttet. Vær forsiktig for å unngå å skade tannkjøttet
  • Dra tanntråden opp og ned for å gjøre hele tannen ren

Syns du det er vanskelig å bruke vanlig tanntråd? Da kan det være til stor hjelp å bruke en med skaft – for eksempel Easy Clean Flosser. Det lange skaftet med gummipunkter gir et godt grep, og flosserhodet kan enkelt skiftes ut ved behov.

3 funksjoner i 1 flosser

Et produkt mange ser på som en favoritt er vår 3-in-1 flosser. Den har tre funksjoner i ett produkt og gjør det enkelt å rengjøre tennene – selv på farten.

  1. Tanntråden fjerner effektivt plakk mellom tennene
  2. Tannstikkeren fjerner mat mellom tennene
  3. Tungeskraperen fjerner bakteriene på tungen, og sikrer frisk pust

Tanntråd før eller etter tannpuss?

“Hvor ofte skal man bruke tanntråd?” og “Skal man bruke tanntråd før eller etter tannpuss?” er begge vanlige spørsmål folk lurer på. Å bruke tanntråd en gang om dagen holder for de aller fleste, men du må gjerne den bruke oftere ved behov.

Ettersom mange «glemmer» eller slurver med tanntråd kan det være greit å innføre en rutine at man bruker det før tannpussen. Grunnen til dette er fluortannkrem kan gi større virkning etter rengjøring med tråd, men sjansene for at du husker det er også større før tannpuss. Det kan nemlig virke unødvendig med tanntråd derfor tennene kjennes rene ut.

Jordan har skreddersydde produktløsninger som passer alle ulike behov, preferanser og livsfaser. Finn tanntråden som passer best for deg.