Hvordan velge riktig tannbørste til barn?

Med et stort utvalg i butikkene kan det være vanskelig å velge hvilken tannbørste du skal kjøpe til de minste. La tannbørsten følge barnas alder slik at de alltid har en tannbørste tilpasset deres behov – det kan du med Jordan.

tannbørste til barn

Det er svært individuelt når barn får sine første tenner. Uansett skal tannpussen innarbeides straks den første lille melketannen viser seg. Dere kan også gjerne begynne før slik at barnet vender seg til det. For den daglige tannpussen kan være en av de største utfordringene, men med en tannbørste tilpasset barnets alder får de i hvert fall god kvalitet på tannpussen.

Jordan tannbørste 0-2 år

Jordan Step 0-2 år er tilpasser de aller minste sitt behov. Med sine sterke kontrastfarger, det lille hodet med supermyk bust og ergonomisk utformet grep, blir tannpussen ikke bare effektiv, men også stimulerende.

Tannbørsten har et farget området på busten som indikerer hvor mye tannkrem du skal ta på. Den følger selvfølgelig Statens Helsetilsyns anbefalte mengde fluortannkrem.

Små barn klør ofte i gommene når tennene kommer, og derfor har denne barnetannbørsten et ”knudrete” felt på skaftet som trygt kan tygges på. I tillegg har den en kort hals som forhindrer at børsten føres for langt inn i munnen.

Jordan Step 0-2 år

Jordan tannbørste 3-5 år

Jordan Step 3-5 år er tilpasset barn alderen 3-5 år. Barn i denne alderen har en liten munn og små tenner, og derfor er tannbørsten laget med et lite, mykt og rundt hode som sørger for skånsom rengjøring av melketennene. Også denne tannbørsten har en integrert indikator på optimal mengde av fluortannkrem.

Barn i denne alderen er opptatt av variasjon og har stadig lyst til å utforske nye ting. For å ivareta dette behovet, leveres alle tannbørstene med et spennende tilleggsprodukt som varierer over tid. For eksempel et praktisk reiseetui eller en holder med et timeglass. Det hele gjør tannpussen mer motiverende og interessant, noe som er viktig for å danne gode tannhelserutiner i tidlig alder.

Jordan barnetannbørste

Jordan tannbørste 6-9 år

Når barn fyller seks år begynner de å forstå viktigheten av å pusse tennene, og de vil gjerne gjøre alt selv. Utfordringen for disse barna er å pusse riktig. De har vekselvis med melketenner og permanente tenner, samt store mellomrom mellom tennene. Og en ujevn tannstilling krever også mer av busten.

Derfor har Jordan Step 6-9 år en rund og tett bust for optimal rengjøring av både melketenner og permanente tenner. I tillegg har den en integrert «solobørste», kjent som ActiveTip, for å sikre best mulig rengjøring av jeksler og vanskelige områder mellom tenner og tannkjøtt.

Jordan barnetannbørste

Green Clean Kids

Et annet alternativ for den «veslevoksne», som ønsker en tannbørste lik mor eller far sin, er Green Clean Kids. Denne har, som Green Clean, et håndtak i resirkulert plast og er med bust av plast fra en fornybar kilde (ricinus planten). Green Clean Kids har et lite hode tilpasset barns munn (5-10 år) og selges i en eske formpresset av resirkulert papp.

Miljøvennlig tannbørste for barn – Green Clean Kids