En protese er en erstatning for manglende eller dårlige tenner. Dersom den er avtagbar er det også kjent som et gebiss. Proteser er designet til å fungere og ligne på dine egne, naturlige tenner.

Rengjøring av tannprotese

Selv om du ikke kan få hull i protese-tennene, er det fremdeles viktig at protesen er ren på alle tidspunkter for å unngå infeksjoner og sopp i munnen. Puss derfor tannkjøttet, tungen og ganen godt med en tilpasset protesebørste. Dette vil stimulere sirkulasjon i vevet og fjerne plakk.

Jordan Clinic Protesebørste sikrer en effektiv rengjøring av både hel- og halvproteser. Den har et ergonomisk design med to hoder for en mer effektiv rengjøring. Det store børstehodet rengjør protesens store flater, mens det lille børstehodet rengjør på undersiden av protesen og på de stedene som er vanskeligere å nå. Et solid ergonomisk utviklet håndtak gjør børsten enkel å bruke, selv for personer med redusert motorikk.

Husk også rens av festemiddel

I noen tilfelles anvendes det festemiddel for å få protesen til å sitte ordentlig. Det er viktig at du husker å fjerne gammelt festemiddel før det legges på nytt. Her bør du følge bruksanvisningen til festemiddelet nøye.

Andre vedlikeholdstips av protesen

Formen på gummen og underliggende bein endrer seg med tiden. Derfor bør tannprotesen justeres årlig, og dette gjør du hos tannlegen – ikke gjør dette selv. Dersom protesen ikke passer kan det føre til irritasjon og betennelse. Besøk derfor tannlegen regelmessig for å være sikker på at protesen er i god stand.

Har du en avtagbar tannprotese bør du ta den ut om natten slik at gummene får luft og blir fuktet av ditt naturlige spytt. Dette vil holde gummene dine friske. Husk å alltid pusse og skylle protesen før du setter den tilbake i munnen.

Clinic By Jordan selges eksklusivt i apotek

Clinic By Jordan

Relaterte artikler

Hånd holder iskrem

Ising i tennene

Iser det i tennene når du drikker noe varmt eller spiser noe kaldt? Ingen tvil om at ising i tennene kan være utrolig smertefullt og…

Les mer
tannregulering-og-tannhelse

Tannregulering og tannhelse

Å holde tennene rene når man har tannregulering kan være en utfordring. Her er tannpleierens råd for å sikre god tannhelse under behandlingstiden.

Les mer